Idén XVII. alkalommal rendezzük meg a Füzéri Várnapokat

2019. augusztus 17-18-19-20-án!
FRISSÍTÉS: RÉSZLETES PROGRAM IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

A négy napos rendezvényen számtalan program várja az ide látogató családokat és várbarátokat. A választékban mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szórakozást, remek kikapcsolódást nyújtva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Füzér Várának az idén folyó fejlesztése okán a vár területe nem alkalmas lovagi tornák és bemutatók helyszínéül. A Felső Várban tárlatvezetéssel, az Alsó Várban kézműves bemutatókkal és játszóházzal várjuk vendégeinket. A rendezvény ideje alatt a várbelépő nem emeltdíjas.

Egész napi programok között szerepelnek: középkori világzene, történelmi játékok, különféle interaktív játékok, kézművesvásár és foglalkozások, helyi termékek bemutatója. A kiemelt látnivalókon kívül sok-sok meglepetés, színvonalas programok és képzett animátorok várják Önöket tárlatvezetéssel. A vár minden része önállóan is bejárható.

Kiemelt eseményeink:

2019. augusztus 17-én Perényi Péter Íjászverseny kerül megrendezésre a Dessewffy kúria udvarán. A rendezvényen íjászbemutatóval és íjászversennyel várják az érdeklődőket! Nevezni a helyszínen lehet a verseny napján. A programra a belépés ingyenes, de az íjászverseny nevezési díjhoz kötött!

Augusztus 18-án Kárpátia koncert
Időpont: 2019. augusztus 18. 20:30
Helyszín: Füzér, Vásártér

A Kárpátia Magyarország legnépszerűbb nemzeti rock együttese. A csapat 2003-ban alakult, s néhány hónapon belül kirobbanó sikert értek el. A csapat sikerének titka talán a jó értelemben véve egyszerű, dallamos, pontos muzsika és a közérthető mondanivaló, melynek középpontjában a magyarság és a haza iránti elkötelezettség áll. Meghódították több nemzedék szívét.

Az együttes gyakran játszik a trianoni határokon túl, s rendszeres fellépője olyan jeles nemzeti rendezvényeknek, mint a gyergyói EMI-tábor vagy a Magyar Sziget.

Koncertjeiken rendszeresen telt ház van, olyannyira, hogy egy tűt sem lehetne leejteni. Az együttes bebizonyította, hogy a rockzene nem csak szórakoztat, hanem tanít, és nevel is.

Már számos alkalommal nagy sikerrel koncerteztek Füzéren. Reméljük, idén is hasonlóan szép élményben lesz részünk a különleges koncerthelyszínen.

Belépőjegy árak a Kárpátia koncertre:

– Felnőtt: 2 500 Ft

– Diák: 1 500 Ft

– 6 éven aluliaknak, füzéri lakosoknak és Füzérről elszármazottaknak a belépés ingyenes!

– A belépőjegy a Kárpátia koncertre, Füzér Várába, a Tájház Portákra és a Látogató Központba is érvényes 2019. augusztus 18-án!

Augusztus 19-én Pál István Szalonna és Bandája koncert.
Időpont: 2019. augusztus 19. 20:30
Helyszín: Füzér, Vásártér

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.

Legutóbb 2014-ben Füzéren a Csík zenekarral léptek fel.

Nagyon tartalmas koncertre számíthatunk!

A koncertre a belépés ingyenes!

Ezt követően az államalapítás évfordulójára tisztelegve tűzijátékot szervezünk, majd pedig a hajnalig tartó bálban a Sarkady Duó játssza a talpalávalót!

Augusztus 20-án ünnepi szentmise keretében tartják a római katolikus templomban a Szent István napi búcsút, melyre minden kedves vendégünket szeretettel várjuk!

Szeretettel várunk Mindenkit!

Részletek hamarosan!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!