2019. október 5-én adták át ünnepélyes keretek között Füzér községben az újonnan megépült rendezvényteret, az immáron X. alkalommal megrendezésre került Zempléni Szabad Pálinkafesztiválon, amely ebben az évben is gazdag programsorozatot kínált az idelátogató vendégek számára.

Füzér Község Önkormányzata 2017 júliusában nyújtotta be a „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” konstrukcióra az „Füzéri Vár Rendezvényterének komplex fejlesztése I. ütem” című pályázatát, melyre 2018. január 12-én 150.825.500 forint vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyernie. A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00014 kódszámú projekthez kapcsolódó Üzleti tervet a debreceni Európa Terv Fejlesztő és Szolgáltató Kft. készítette.

A fejlesztéssel a jelenleg már több éve megrendezett egynapos rendezvényeink továbbfejlesztésének lehetősége nyílik meg kettő és több napos fesztiválokká, melyek a résztvevő helyi és térségi szolgáltatók, kézművesek, árusok, előadók, vendéglátók jövedelemtermeléséhez is hozzájárulnak, valamint az attrakciós vonzerő, azaz a Füzéri várhoz kapcsolódó fejlesztésként annak látogató forgalmát is növelik.

Helyszínként a Váruradalmi Kézművesház udvarát választottuk, mely terület 3000 fő, kisebb átalakításokkal pedig akár 5000 fő befogadására is alkalmas.

A területen megépült egy 120 m2-es fedett mobilszínpad, egy 250 m2-es rendezvénysátor és egy lépcsőzetes nézőtér, melyen álló és ülő helyek kialakítása is kérhető. A terület bekerítése, világítási programja és parkosítása is elkészült.

A Hegyköz területén egyedülálló a fejlesztés, legközelebb Kassa, Tokaj, Sátoraljaújhely és Sárospatak tud alkalmas, hasonló befogadóképességű rendezvényterületet biztosítani.

A beruházás új turisztikai célcsoportokat vonz: fiatalok, könnyűzene, népzene iránt érdeklődők, az eddigi természeti értékeket és kulturális örökségeket látogatók, a vallásturisztikai, valamint aktív és ökoturisztikai célcsoportokon túl. A létrejövő rendezvénysorozat kínálata a desztinációban és azon túl, új unikális lehetőséget alakít ki. Füzéri hagyományos fesztiválok: Tavaszi Várkapu Tárogató, Pünkösdi Mulatság, Várnapok – István Király ünnepe, Zempléni Szabad Pálinkanap.

A projektről bővebb információt a www.fuzer.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Gergely Viktória, Turisztikai asszisztens és rendezvényszervező
Elérhetőség: +36 30 366 4904 marketing@fuzervar.fuzervara.hu