Füzér Várának rekonstrukciójával egyidőben átépült a Várparkoló is. A parkoló korábban ellátta a neki szánt feladatot, azonban az elmúlt évek során tapasztalt megnövekedett látogatószám (70.000 fő/év) alapján kötelességünknek éreztük, hogy az Önök kényelmét szolgáljuk.


Bővítés előtt

Várparkoló korábban
Bővítés után

A fejlesztésekről: 2 darab elektromos autó töltőállomás, sportosabb kedvű látogatóink számára 3 darab elektromos kerékpár töltőállomás és további kerékpártárolók, a nagyobb csoportokra és osztálykirándulásokra gondolva 9 darab buszparkolóhely. A jelenlegi fejlesztés lehetővé teszi közel 100 személygépkocsi egyidejű parkolását.

Várparkoló kerékpártárolók
Megvalósult kerékpártárolók és elektromos kerékpártöltők a Várparkolóban

Célunk az, hogy vendégeink számára minden szükséget kielégítő szolgáltatásokat alakítsunk ki, és lehetővé tegyük vár minél könnyebb megközelítését. Ezen bővítésnek köszönhetően csökkentettük a település utcáin történő parkolás leterheltségét, és kiemelt napokon gördülékenyebben tudjuk befogadni a nagyszámú gépkocsival érkező látogatókat.

A projektelem a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretein belül valósult meg a G.I.N.O.P-7.1.1-15-2016-00022 program jóvoltából.