fuzer_vara_logo_fekvo_CMYK
FÜZÉR VÁRA
LÁTOGATÓKÖZPONT
TÁJHÁZ PORTÁK
KAPCSOLAT
Slide Background

Nyissa fel a kincsesládát ma is, melynek neve: Füzér Vára!

Füzér
Hőmérséklet: 4°C
Szélerősség: Szélcsend
Jelenleg zárva
Nyitás: holnap 10.00

Nyitva októberben minden nap: 10.00 – 18.00

fv_logo_small

Füzér Vára

Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét képzett animátoraink segítségével! Jöjjön el és tekintse meg, hogyan élték meg a fénykor napjait a várban, kik voltak a birtokosai, illetve, hogy miért is tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként!

Tervezze meg kirándulását!

Megújult honlapunk segítségével tervezze meg alapjaiban kirándulását! A vár meghódítása nem könnyű feladat, de a bátor nemesek jutalma Füzér REG-ÉLŐ Vára!

Kiállítások

Jegyárak

Nyitvatartás

Tájház Porták

A Tájház Portákon két épület található, melyek a XIX. és a XX. század egy-egy időszakát mutatják be.

A régebbi épület 1879-ben épült, mely a XIX. századi paraszti kultúrát és életmódot mutatja be. Az újabb épület, a Múltidéző ház, melynek hangulata visszarepít minden ide látogatót az 1940-1970-es évekbe, illetve betekintést nyújt a két időszak közti fejlődésébe. A sokszínű eszköztár sokunk számára igazán ismerős lehet, hiszen sokat még ma is használunk közölük. 

Látogatóközpont

Füzér Község szívében fekszik a Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság épülete. A helyszínen ajándékbolt is működik azon látogatóink számára, akik nehézkesen vagy egyáltalán nem tudnak ellátogatni Füzér Várába. A kiállításnak köszönhetően pedig lehetőségük nyílik arra is, hogy megismerjék a község és a vár múltját, valamint a környék természeti és kulturális értékeit, hagyományait.

Az itt megismerhető anyag megmutatja, hogy azon helyi kincsek, melyek több száz éve is meghatározták mindennapjainkat a mai időkben is különösen jelentősek.

ornam