Füzér Vára

Tervezze meg kirándulását!

Kérjük, érkezése előtt tájékozódjon aktuális nyitvatartásunkról és a legfrissebb információinkról.

Kiállítások

A Füzéri Felső Vár rengeteg érdekességet tartogat. Megismerheti részeire bontva a Magyar Szent Koronát, feltárulnak Füzér pénzérméinek rejtélyei és felfedezheti a Kárpát-medence várait is. A teljes várterület bútorkiállítás, mely nem csak a szemet gyönyörködteti, bátran ki is lehet próbálni! A kilátás külön egy csoda… hogy miért is említjük külön?! Járjon utána!

Vártörténet

Mindig is érdekelte egy olyan vár története, melyet 552 méter magasságba egy lényegében megközelíthetetlen hegycsúcsra emeltek? Vajon kit és milyen indok vezérelt erre? Hogyan élték falai között a mindennapokat? Mi teszi érdekessé a múltban és még ma is Füzér Várát? Miért nem csak egy vár a többi közül, hogyan kapcsolódik magyar történelmünkhöz és milyen szerepet töltött be a tulajdonosai számára? Ha kíváncsi a válaszokra tovább kattintva megtalálja azokat!

Virtuális vártérkép

A túrázó iránytű nélkül nehezen boldogul a különböző ösvények útvesztőiben. Ehhez hasonló kép volt a képzeletünkben, amikor elhatároztuk, nem szeretnénk, ha a hozzánk látogatók akárcsak egy kis érdekességet is kihagynának Füzér Várában és a községben egyaránt. Megszületett hát a REG-ÉLŐ Vártekergő térképünk, melyet hozzánk érkező vendégink a kezükbe is vehetnek. 

Házirend

Látogatóink jegyeik megvásárlásával elfogadják a házirendünket, ebbe olyan témákat igyekeztünk belefoglalni, melyek segíthetik látogatásukat és természetesen tisztáznak minden félreértésnek okot adó helyzetet vagy eshetőséget is. Ismerje meg, olvassa el részletesen Ön is, milyen rendszer szerint működik várunk manapság!

Fejlesztések

Füzér Vára jelentős felújításon esett át 2014 és 2016 között, melynek keretében felépült az úgynevezett Alsó Vár (a fogadóépület és jegypénztár), megújult a Felső Vár Kápolnája, Palotaszárnya és Alsó bástyája. Ez az építkezések I. ütemét jelentette. A helyreállítás a későbbiekben tovább zajlott a II. ütem munkálatai közepette, így épület fel a Felső Vár Konyhája és Sütőháza, valamint így bővült ki a Várparkoló.

ornam