További Látnivalók

Látogatóközpont

Füzér Község szívében fekszik a Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság épülete, mely nem csak a vár szerelmeseinek, hanem az ide érkező túrázóknak is kiváló információs pontként szolgálhat. A kiállításnak köszönhetően lehetőségük nyílik arra, hogy megismerjék a község és a vár múltját, valamint a környező vidék természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Az itt megismerhető anyag megmutatja,
hogy azon helyi kincsek, melyek több száz éve is meghatározták mindennapjainkat a mai időkben is különösen jelentősek.

A helyszínen ajándékbolt is működik azon látogatóink számára, akik nehézkesen vagy egyáltalán nem tudnak ellátogatni Füzér Várába.

Cím: 3996 Füzér, Petőfi út 3/A.

Tájház Porták

A Tájház Portákon két épület található, melyek a XIX. és a XX. század egy-egy időszakát mutatják be.

A régebbi épület egy 1879-ben épült hagyományos háromosztatú változat, mely a XIX. századi paraszti kultúrát és életmódot mutatja be. Kamra, pitvar, hátsó „tiszta” szoba, döngölt agyag padló és megannyi érdekesség várja az ide érkező vendéget!

Az újabb épület, a Múltidéző ház, melynek hangulata visszarepít minden ide látogatót az 1940-1970-es évekbe, illetve betekintést nyújt a két időszak közti fejlődésébe. A sokszínű eszköztár sokunk számára igazán ismerős lehet, hiszen sokat még ma is használunk közölük. A színes tévé elterjedése a gyermekek világára is kihatott, de van itt gombfoci, sőt, diavetítő is!

Cím: 3996 Füzér, Szabadság út 7-11.

Füzér nevezetességei

Ismerje meg településünk varászlatos helyszíneit.

Nyitvatartás

Vártörténet

Megközelítés

ornam