VADÁSZATI ÉS TERMÉSZETI VILÁGKIÁLLÍTÁS

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Látogatóközpontban lévő időszaki, Vadászati kiállítás, 2022. július 10-ig tekinthető meg!

A kiállításról

Magyarországon első ízben 1871-ben rendeztek Országos Vadászati Kiállítást, mely jellegét tekintve a vadászok számára rendezett szakmai fórum volt. Az első kiállítás százéves jubileumakor, 1971-ben került sor Budapesten a Vadászati Világkiállításra (Exhibition World of Hunting, Budapest 1971).

Korábban rendeztek már hasonló eseményeket Bécsben, Berlinben, Düsseldorfban, Firenzében vagy Újvidéken, de olyan nagyszabású programsorozatra, mint amelyet 1971-ben Magyarország rendezett, korábban még nem volt példa. Az eseményre mintegy kétmillió jegyet váltottak, ebből kétszázezren a világ különböző pontjairól.

Fenntartható természethasznosítás

A programsorozat mottója Egy a természettel (One With Nature), mely azt jelképezi, hogy az emberiség örökké a természet része marad; sorsa a globális élővilág jövőjétől függ, ezért azt védeni kell, és fenntartani megújulási képességét. A világkiállítás által az emberek a fenntartható természethasznosítás bemutatásán keresztül jobban megértik a természetvédelem céljait és elismerik a természetközeli szakmák, tevékenységek, például a vadászat és a horgászat hasznosságát, szükségességét a természetfenntartás és a biológiai sokféleség megőrzése szempontjából is. „Hazánk Európa legvaddúsabb országa, s a mi feladatunk, hogy az is maradjon.” /Fekete István/